Ziraat Yatırım: Küresel borsalarda bu sabah ana endekslerde olumlu bir görüntü var

İstanbul, 28 Ekim (Hibya) - Ziraat Yatırım, küresel borsalarda bu sabah ana endekslerde olumlu bir görüntü olduğunu duyurdu.

Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesine göre, ABD'de son gelen olumlu veriler ve yaklaşan ABD seçimlerinde Trump'a yönelik bahislerdeki artış Dolar'ı desteklemeye devam etti.

Değerlendirmede şunlar kaydedildi:

"Dolar endeksi (DXY) geçen hafta yüzde 0,7 oranında yükseliş kaydetti. Tahvil faizlerindeki yükseliş ise daha netti. ABD on yıllık tahvil faizi yüzde 4,25'ten haftayı tamamladı. Faizlerdeki yükselişle birlikte borsalarda kısmi soluklanma eğilimi vardı. Trump'a yönelik ihtimaller fiyatlansa da seçimin kimin kazanacağına yönelik belirsizlik sürüyor. Diğer yandan, 5 Kasım'daki seçimler öncesinde bu hafta kritik veriler takip edilecek. Tarım dışı istihdam, üçüncü çeyrek büyümesi, çekirdek PCE, ISM verisi, tüketici güveni gibi veriler oynaklığı artırabilir. Ayrıca, Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft ve Meta'nın finansalları izlenecek. Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi ve Almanya'da ekim enflasyonu takip edilecekken, Asya'da Japonya Merkez Bankası toplantısı, Çin'de PMI verisi öne çıkıyor. Geçen hafta zayıf bir görüntü sergileyen küresel borsalarda bu sabah ise ana endekslerde olumlu bir görüntü var. Hafta sonu İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısında Tahran'ın petrol ve nükleer altyapısını pas geçmesi ile petrol fiyatlarında gerileme gözleniyor. Geçen hafta yüzde 4 oranında yükselen Brent petrol bu sabah yüzde 4 civarında düşüş sergiliyor. ABD vadelileri de pozitif. Japonya'da iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybettiği gözlenirken, Nikkei artıda. Çin Şanghay endeksi de yine pozitif tarafta işlem görüyor. Bu ortamda BIST100'ün güne alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Dört hafta art arda yaşanan kayıpların ardından BIST100 geçen haftayı yüzde 1,3 oranında yükselişle tamamlamıştı. Cuma günü ise normalleşme adımı olarak BIST-50 için açığa satış yasağının kaldırılmasının gündeme gelmesiyle endeks eksiden artı bölgeye geçmişti. Açığa satış yasağının kalkması Borsa İstanbul'da hacmin artışına ve piyasa etkinliğine kısmen katkı sağlayabilir. Katalizör bulmakta zorlanan borsada petrol fiyatlarındaki düşüş ve söz konusu gelişme fiyatlamalara destek verebilir. Teknik olarak da diplerden bir miktar uzaklaşılması ve göstergelerde pozitif uyumsuzluklarının gözlenmesi kısa vadeli yükseliş ihtimalini artırıyor. Yurtiçinde bu hafta cuma günü imalat sanayi PMI verisi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) beklenen Türkiye değerlendirmesi öne çıkıyor. S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırması, pozitif olan görünümün ise durağan olarak değiştirilmesi öngörülüyor. Borsa İstanbul yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle kapalı. Bugün ise yarım gün işleme açık olacak.

"ABD tarafında, üretimin seyrine ilişkin olarak eylül ayı öncü dayanıklı mal siparişleri verisi izlendi. Dayanıklı mal siparişleri, aylık bazda ağustosta yüzde 0,8 oranında düşüşün ardından eylül ayında da yüzde 0,8 oranında gerileyerek beklentilerden (yüzde 1 düşüş) daha sınırlı düşüş kaydetti. Bunun yanında, ABD'de firmaların yatırım harcamalarının göstergesi olan hava araçları hariç savunma dışı sermaye malları siparişleri ise ağustosta yüzde 0,3 oranında artışın ardından eylül ayında yüzde 0,5 oranında artış sergileyerek toparlanmayı sürdürdü.

"ABD'de ekim ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi nihai verisi takip edildi. Ekim ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, 68,9'dan 70,5 seviyesine yukarı yönlü revize edildi ve böylece nisan ayından bu yana en yüksek seviyede kaydedildi. Detaylara bakıldığında, ekimde cari koşullar alt endeksi 62,7'den 64,9 seviyesine yukarı yönlü revize edilirken, beklentiler alt endeksi ise 72,9'dan 74,1 seviyesine yukarı yönlü revize edildi. 

"Avrupa tarafında, Almanya'da imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların, ekonomide mevcut ve gelecek 6 aylık döneme yönelik değerlendirmelerini yansıtan IFO iş dünyası endeksi ekim ayı verisi açıklandı. IFO iş dünyası endeksi, ekim ayında 85,4'ten 86,5 seviyesine yükselmekle birlikte beklentilerin (85,6) üzerinde gerçekleşti ve böylece beş aylık düşüşün ardından ilk kez artış kaydetti. Detaylara bakıldığında, ekim ayında cari koşullar endeksi 84,4'ten 85,7 seviyesine yükselerek Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviyelerden toparlanırken, beklentiler endeksi de 86,4'ten 87,3 seviyesine yükselerek son dört ayın en yüksek seviyesinde geçekleşti ve böylece firmaların önümüzdeki aylara ilişkin kötümserliklerinin kısmi iyileştiğine işaret etti. 

"Yurt içinde ise, ekim ayına ilişkin sektörel ve reel sektör güven endeksleri ile kapasite kullanım oranı verileri yayımlandı. Sektörel güven endeksleri ekim ayında inşaat sektörü hariç artış sergiledi. Bu kapsamda, ekim ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,1 oranında ve reel kesim güven endeksi yüzde 3 oranında artarken, buna karşın inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 1,7 oranında düşüş sergiledi. Böylece, perakende ticaret güven endeksi ekim ayındaki artışla birlikte yükselişini üçüncü aya taşıdı, hizmet sektörü güven endeksi ve reel kesim güven endeksi yükselişini ikinci aya taşıdı, inşaat sektörü güven endeksi ise düşüşünü ikinci ayda sürdürdü.

"Yurt dışında bu hafta veri takvimine bakıldığında,

"ABD tarafında, yarın tüketici güveni göstergelerinden ekim ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi verisi takip edilecek. Bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin yıllıklandırılmış çeyreklik bazda GSYH büyüme öncü verisi çarşamba günü takip edilecek. Üçüncü çeyrekte ekonominin yıllıklandırılmış çeyreklik bazda bir önceki çeyreğe benzer şekilde yüzde 3 seviyesinde büyümesi bekleniyor. Ayrıca Fed'in önemli bir enflasyon göstergesi olarak takip ettiği yıllıklandırılmış çeyreklik bazda kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endekslerinin bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin öncü verileri çarşamba günü açıklanacak. Perşembe günü, Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği PCE deflatör eylül ayı verileri ile kişisel gelirler ve harcamalar eylül ayı verileri takip edilecek. Cuma günü, ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ekim ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI verisi ile ISM imalat sanayi ekim ayı verisi takip edilecek. Diğer yandan, Fed'in para politikasına yön vermesi açısından istihdam piyasası verileri izlenecek. Bu kapsamda, istihdam piyasası verilerinden, yarın eylül ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi, çarşamba günü ekim ayı ADP özel sektör istihdam verisi, perşembe günü haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi ve cuma günü ise ekim ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri izlenecek. Ayrıca konut piyasası verilerinden, yarın ağustos ayına ilişkin S&P/Case-Shiller Konut 20 Kent Fiyat Endeksi, çarşamba günü eylül ayı bekleyen konut satışları verisi ve cuma günü eylül ayı inşaat harcamaları verisi takip edilecek.

"Avrupa tarafında, yarın Almanya'da gelecek aya yönelik değerlendirmeleri yansıtan kasım ayına ilişkin GfK tüketici güveni verisi takip edilecek. Çarşamba günü Almanya'da ve Euro Bölgesi'nde yılın üçüncü çeyreğine ilişkin GSYH büyüme öncü verileri takip edilecek. Almanya ekonomisinin, öncü verilere göre yılın üçüncü çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 0,1 oranında daralarak resesyona girmesi beklenirken, yıllık bazda ise yüzde 0,3 oranında daralması bekleniyor. Euro Bölgesi ekonomisinin, öncü verilere göre üçüncü çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 0,2 oranında büyümesi ve yıllık bazda ise yüzde 0,8 oranında büyümesi bekleniyor. Ayrıca çarşamba günü Euro Bölgesi'nde ekim ayına ilişkin tüketici güveni nihai verisi takip edilecek. ECB'nin para politikasına yön verecek olan verilerden Almanya'da ekim ayına ilişkin öncü TÜFE verileri çarşamba günü ve Euro Bölgesi'nde ekim ayına ilişkin öncü TÜFE verileri ise perşembe günü açıklanacak. Cuma günü ise, İngiltere'de son ekonomik görünüme ilişkin bilgi veren ekim ayı HCOB imalat sektörü nihai PMI verileri takip edilecek. 

"Asya tarafında ise, perşembe günü Çin'de ekonominin seyrine ilişkin sinyal verecek olan ekim ayı imalat sektörü ve imalat dışı resmi PMI verileri ile cuma günü Çin'de küçük ve orta ölçekli firmaların faaliyetlerinin seyrine ilişkin sinyal verecek olan ekim ayı Caixin imalat sektörü PMI verisi takip edilecek. Ayrıca perşembe günü Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) toplantısı takip edilecek. BOJ, eylül ayı toplantısında ekonominin ılımlı bir toparlanma yolunda olduğu görüşünü sürdürerek politika faiz oranını yüzde 0,25 seviyesinde sabit tutmuştu. BOJ, mart ayında negatif faiz oranlarını sonlandırırken, temmuz ayında enflasyonun yüzde 2 hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşma olasılığının arttığını belirterek ​​politika oranını yüzde 0,25 seviyesine yükseltmişti. Ayrıca BOJ üyeleri, veriler izin verdiği sürece politikayı normalleştirmeye devam etme konusunda kararlı olduklarını belirtirken, alınan kararların piyasalar ve ekonomi üzerindeki etkilerini izleme ihtiyacını vurgulamışlardı. BOJ'un bu haftaki toplantısında da politika faiz oranını sabit tutması bekleniyor.

"Yurt içinde ise, çarşamba günü ekim ayı ekonomik güven endeksi, perşembe günü eylül ayı dış ticaret dengesi, hizmet üretici fiyat endeksi ve gelen yabancı ziyaretçi sayısı verileri ve cuma günü ise ekim ayı S&P Global/İSO imalat sektörü PMI verisi takip edilecek. Ayrıca çarşamba günü TCMB tarafından ekim ayı Sektörel Enflasyon Beklentileri Anketi yayımlanacak. Cuma günü diğer yandan, S&P'nin, Türkiye ülke değerlendirmesini yayımlaması bekleniyor. Foreks Anketi'ne göre, S&P'nin, Türkiye'nin kredi notunun bir kademe artırılarak "B+"dan "BB-"ye yükseltmesi, kredi notu görünümünü ise "pozitif"ten "durağan"a çekmesi bekleniyor.

"Ekonomik güven endeksi, aylık bazda ağustosta yüzde 1,3 oranında düşüşün ardından eylülde yüzde 2 oranında artışla 93,1 seviyesinden 95 seviyesine yükselmişti ve böylece beş aylık düşüşün ardından kısmi toparlanma kaydetmişti ve son üç ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti. Ayrıca endeks 100 iyimserlik eşik seviyesinin altındaki seyrini altıncı ayda sürdürmüştü. 

"Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan eylül ayı geçici dış ticaret dengesi verisine göre, eylül ayında ihracat aylık bazda yüzde 0,2 oranında düşüşle 22,1 milyar USD'den 22 milyar USD seviyesine gerilemişti. İthalat ise aylık bazda eylül ayında yüzde 0,3 oranında yükselişle 27 milyar USD'den 27,1 milyar USD seviyesine yükselmişti. Bu kapsamda, eylül ayında aylık bazda dış ticaret açığı ise yüzde 2,6 oranında yükselişle 5 milyar USD'den 5,1 milyar USD seviyesine yükselmişti. Dış ticaret verilerine 12 aylık kümülatif bazda bakıldığında ise, ihracat ağustos ayında ulaştığı rekor seviye olan 262 milyar USD seviyesinden eylül ayı itibariyle 261,6 milyar USD seviyesine hafif gerilemişti. İthalat ise ağustos ayındaki 340,7 milyar USD seviyesinden eylül ayı itibarıyla 340,3 milyar USD seviyesine hafif gerilemişti. Dış ticaret açığı da eylül ayında bir önceki aya benzer şekilde 78,7 milyar USD seviyesinde kaydedilmişti ve böylece Temmuz 2022'den bu yana en düşük seviyelerdeki seyrini sürdürmüştü.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, ağustosta gelen yabancı ziyaretçi sayısı aylık bazda yüzde 6,9 düşüşle 7,3 milyon kişi seviyesinden 6,8 milyon kişi seviyesine gerilemekle birlikte, ağustos ayındaki veri tarihsel olarak en iyi ağustos ayına işaret etmişti. Gelen yabancı ziyaretçi sayısı ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,5 oranında artış kaydetmişti. Bu kapsamda, 12 aylık kümülatif bazda gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise temmuz ayındaki 51,4 milyon kişi seviyesinden ağustos ayında 51,6 milyon seviyesine yükselerek rekor seviyede kaydedilmişti.

"Eylül ayı S&P Global/İSO imalat sektörü PMI verisi, talep koşullarındaki zayıflık ve zorlu piyasa koşulları kapsamında, yeni siparişlerde ve üretimde düşüşün sürmesinin etkisiyle 47,8'den 44,3 seviyesine gerileyerek imalat sektöründe daralmanın hızlandığına işaret etmişti ve böylece pandemi dönemi olan Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmişti, bununla birlikte son altı ayda 50 eşik seviyesinin altında daralma bölgesindeki seyrini sürdürmüştü.

Şirket haberleri

Arçelik (ARCLK, Sınırlı Negatif): 2024'ün 3. çeyrek finansallarına göre Arçelik'in ana ortaklık net dönem zararı 5.002mn TL olmuştur. 2023'ün aynı döneminde 1.245mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmişti. Personel, pazarlama ve satış giderlerinin etkisiyle gerçekleşen görece yüksek faaliyet giderleri şirketin zarara geçmesinin temel sebebi olmuştur. Şirket'in 3Ç2024 satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre, zayıflayan iç talebe rağmen Avrupa ve MENA satın almaları ile inorganik büyüme ve çeyreklik bazda uluslararası talepteki iyileşmeyle, yüzde 13,8 artmış ve 105.391mn TL'yi göstermiştir. 3. çeyrek satışlarının yüzde 30'unu oluşturan yurtiçi satışlar yüzde 10,3 oranında düşüş kaydederken, yurtdışı satışlar (çoğunlukla Whirlpool kaynaklı) yüzde 58,1 oranında yükselmiştir. Satışların maliyeti ise yıllık yüzde 18,4 oranında yükseliş kaydetmiştir. Brüt kar yüzde 2,5 artışla 27.827mn TL olurken, zorlayıcı fiyatlama ortamı, olumsuz ürün karması etkisi ve yıllık bazda artan hammadde maliyetlerinin etkisiyle brüt kar marjı 2,9 puan gerilemeyle yüzde 26,4 olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler ise yüzde 21,4 artışla 27.483mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden net giderler 2.271mn TL'yi göstermiştir (3Ç2023: 1.811mn TL net gider). Bu gelişmeler neticesinde faaliyet karı yüzde 92,4 azalışla 343mn TL olurken, faaliyet karı marjı 4,5 puan düşüşle yüzde 0,3'ü göstermiştir. 3Ç2024 FAVÖK'ü ise yüzde 42,3 azalışla 3.994mn TL seviyesinde hesaplanmaktadır. FAVÖK marjı ise 3,7 puan gerilemiş ve yüzde 3,8 olmuştur. Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan 20,4mn TL kar yazılmıştır. Finansman tarafında ise net giderler 7.154mn TL (3Ç2023: 4.141mn TL) olmuştur. 2.431mn TL'lik parasal kazanç (3Ç2023 parasal kazanç 6.359mn TL idi) ve 1.038mn TL'lik vergi geliri sonrasında, ana ortaklık net dönem zararı 5.002mn TL'yi göstermiştir. 3. çeyrek zararıyla beraber şirketin 9 aylık ana ortaklık net dönem zararı 5.006mn TL olmuştur (9A2023: 4.519mn TL ana ortaklık net dönem karı). Şirket 2024 yılına ilişkin beklentilerinin bir kısmını revize etmiştir. Buna göre 2024 yılında uluslararası cironun yabancı para bazında yüzde 50 artması beklentisi ve Türkiye cirosunun yatay kalması beklentisi korunurken önceden yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşmesi FAVÖK marjı beklentisi ile yüzde 22'lik net işletme sermayesinin ciroya oranı beklentisi sırasıyla yüzde 5,8-6,0 ve yüzde 20 olarak güncellenmiştir. Yatırım harcamaları beklentisi de 350mn EUR seviyesinden 400mn EUR bandına yükseltilmiştir.

"Kardemir (KRDMD, Nötr): Şirket, Yeni Sizing Block teknolojisi yatırımı ile birlikte, haddeleme sürecindeki ürünlerin boyut doğruluğu önemli ölçüde artırılarak, daha hassas ve yüksek kalite standartlarına sahip ürünler üretme yetkinliğine sahip olacaktır. Söz konusu yatırımın tamamlanmasında son aşamaya gelinmiş olup, yatırımın yıl sonunda devreye alınması planlanmaktadır. Bu yatırımla, ihracatın artırılması ve ithal ikamesi ürünlerle dışa bağımlılığın azaltılması hedeflenmektedir. Bu yatırımla katma değerli ürün üretiminin ve dış pazarlarda rekabet gücünün arttırılmasının yanı sıra, enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli kazanımlar sağlanması hedeflenmektedir.

"Tüpraş (TUPRS, Pozitif): TFS Akaryakıt Hizmetleri tarafından İstanbul Havalimanı Yakıt Tedarikine ilişkin düzenlenen ihale neticesinde, Tüpraş'ın İstanbul Havalimanı'na 5 Yıl süreyle yıllık 1,8mn ton jet yakıtı satışına hak kazandığı Şirkete bildirilmiş olup, bu kapsamda 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren satışlara başlanacaktır.

Diğer şirket haberleri

"Anadolu Hayat ve Emeklilik (ANHYT): Şirket'in 3Ç2024'teki konsolide olmayan net dönem karı önceki çeyreğe göre yüzde 39,4 oranında azalarak 707mn TL olmuştur. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 711mn TL net dönem karı açıklamıştı. Anadolu Hayat Emeklilik'in yılın üçüncü çeyreğindeki teknik bölüm dengesi çeyreksel yüzde 4,4 oranında düşerek 536mn TL gelir olurken, net yatırım gelirleri 467mn TL (2Ç2024: 1.086) olmuştur. 122mn TL net diğer gelir ve 417mn TL vergi gideri sonrasında Şirket bu çeyrekte 707mn TL net kar yazmıştır. Üçüncü çeyrek karı sonrasında Şirket'in 9A2024'teki net dönem karı yıllık yüzde 41 oranında artarak 2.835mn TL'ye çıkmıştır.

"Anadolu Sigorta (ANSGR): Şirket'in 3Ç2024'teki konsolide olmayan net dönem karı çeyreksel bazda yüzde 5 oranında gerileyerek 2.441mn TL'ye düşmüştür. Anadolu Sigorta geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 2.513mn TL net dönem karı açıklamıştı. Şirket 3Ç2024'te 427mn TL teknik zarar kaydetmiştir. (2Ç2024: 192mn TL teknik zarar). Diğer yandan, net yatırım gelirleri çeyreksel bazda yüzde 2,5 oranında artarak 3.829mn TL'ye yükselmiştir. 43mn TL net diğer gider ve 917mn TL'lik vergi gideri sonrasında Şirket'in net dönem karı 2.441mn TL olmuştur. Son olarak, üçüncü çeyrek karı sonrasında Şirket'in 9A2024'teki net dönem karı yıllık yüzde 45 oranında artarak 7.879mn TL'ye çıkmıştır.

"DCT Trading (DCTTR): Şirket, Kuzey Afrika bölgesindeki yeni bir müşteriye 44,4mn TL'lik Yunan menşeli pamuk satışı gerçekleştirmiştir.

"Ege Endüstri (EGEEN): Şirket yeni iş geliştirme hedefleri doğrultusunda, başta savunma sanayi, arazi ve yol dışı özel amaçlı mobilite araçlarına yönelik olmak üzere her türlü, komponent ve sistemlerin tasarımı, üretimi ve satışını yapmak amacıyla kurulmasına teşebbüs edilen EAT EGE Araç Teknolojileri Anonim Şirketi ünvanlı, 35mn TL sermayeli şirkete 28mn TL ile iştirak edilerek ortak olunmasına karar verilmiştir.

"Halk GYO (HLGYO): Şirketimiz portföyünde bulunan, Sakarya İli, konut projesinden, Şirketin yüzde 100 hissedarı olduğu Halk Yapı Projeleri Geliştirme'ye, toplamda 150mn TL+ KDV bedel üzerinden 21 adet bağımsız bölümün satışına yönelik anlaşma yapılmıştır. Aynı proje kapsamında "Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı İşi" sözleşmesinde Şirketin payı yüzde 20'ye yükseltilmiş olup, bu hususta zeyilname imzalanmıştır.

"Ral Yatırım Holding (RALYH): Şirketin Bağlı Ortaklıklarından Ral Yapı Mühendislik, T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale kapsamında; nihai teklifi 2.129mn TL olarak 1. en düşük teklifi vermiş, ihale şirketin uhdesinde kalmıştır. Teklifler değerlendirme aşamasındadır.

"Onur Yüksek Teknoloji (ONRYT): Şirket ile Asartech Ar-Ge Tasarım Mühendislik arasında "yüksek frekans radyo frekans mühendisliği teknolojileri iş birliği protokolü" imza edilmiştir. İmzalanan protokol ile taraflar; haberleşme teknolojileri alanında araştırma/geliştirme, prototipleme, üretim, test, entegrasyon, belgelendirme konularında iş birliği yapacaktır."

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version