FX analizi

Daha az güvercin Fed sonrasında ABD borsalarında yaşanan baskının kısa vadeli sürdüğünü ve dün ABD borsalarının toparlanarak günü pozitif bir görüntüyle tamamladığını izledik.

USD/TRY: Daha az güvercin Fed sonrasında ABD borsalarında yaşanan baskının kısa vadeli sürdüğünü ve dün ABD borsalarının toparlanarak günü pozitif bir görüntüyle tamamladığını izledik. ABD on yıllık tahvil faizinin %3,90'nın altına kadar düştüğü ortamda da Dolar değer kaybetti. Bu sabaha bakıldığında, ABD'de açıklanan güçlü teknoloji şirketlerinin finansallarıyla risk algısı olumlu. Dolar'daki güçsüzlük de sürüyor. Bugün ABD tarafında açıklanacak, istihdam piyasası verilerinden, TSİ 16.30'da ocak ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri piyasalarda hafta kapanışında belirleyici olabilir. Ocak ayında tarım dışı istihdam artışının, 216 bin kişi seviyesinden 185 bin kişi seviyesine gerilemesi, işsizlik oranının %3,7'den %3,8'e hafif yükselmesi beklenirken, ortalama saatlik kazançların artış hızının yıllık bazda bir önceki aya benzer şekilde %4,1 seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Yurtiçi tarafta ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün 30,34 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var. Yurtiçinde veri gündemi açısından sakin günde ABD'de açıklanacak İstihdam Raporu'nun halihazırda düşük oynaklıkta hareket eden kurda önemli bir etki yaratmayabilir ve Dolar/TL'de dünkü kapanış seviyesinin hafif üzerinde bir seyir gözlenebilir.

EUR/USD: Çarşamba günü gerçekleşen Fed toplantısı, bankanın henüz faiz indirimlerine hazır olmadığı sinyali verirken azalan risk iştahı kısa sürdü. ABD borsaları dünü artı bölgede tamamladı. Bu sabah ise açıklanan teknoloji şirketlerinin finansallarıyla risk iştahı pozitif. Günün kritik verisi olan İstihdam Raporu'nda ise olası aşağı yönlü yıllık revizyon yapılması mart toplantısında faiz indirim beklentisini yeniden gündeme getirebilir. Böyle bir durumda Dolar'da baskı gözlenebilir. Veri öncesinde tahvil ve döviz piyasaları sakin hareket ediyor. Dün 1,0780 seviyesinden gelen alımlarla günü %0,5 primle 1,0872 seviyesinden kapatan paritede teknik seviyelere bakıldığında; yukarıda 1,0920 ve 1,0970 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1.0840 – 1,0780 ve 1,0740 sıralı destekler konumunda.

XAU/USD:  Dün 2.030-2.065 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın 2.030 seviyelerinden sonra gelen tepki alımlarıyla günü 20 günlük ortalamasının hatırı sayılır bir şekilde üstünde, 2.055 seviyesinde tamamladı. Piyasa beklentilerinden çok sapmayan Fed faiz indirimlerinde daha az güvercin söylemler sonrası ilk etapta baskıyla karşılaşan değerli maden özellikle ABD on yıllık tahvil faizindeki düşüşten destek bulduğu söylenebilir. Ons Altın kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde ise güne yatay başlıyor. Söz konusu veriyle oynaklık artabilir. Yukarı yönlü ivmelenmenin sürmesi durumunda 2.065-2.079 ve 2.088 bölgeleri direnç olarak izlenebilir. Olası düşüşler ise 2.029 ve 2.010 sıralı destek noktaları olarak öne çıkıyor.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version