Fizik tedavide hedefe yönelik sonuç için “Robotik Tedavi”

Gelişen teknolojiler fizik tedavi ve rehabilitasyonda hastaların en büyük yardımcısı. Peki robotik rehabilitasyon kimlere uygulanır? Hangi hastalıklarda olumlu sonuçlar verir? Liv Hospital Vadistanbul’da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Muhsin Doran robotik tedavi ile ilgili detayları anlattı.

Gelişen teknolojiler fizik tedavi ve rehabilitasyonda hastaların en büyük yardımcısı. Peki robotik rehabilitasyon kimlere uygulanır? Hangi hastalıklarda olumlu sonuçlar verir? Liv Hospital Vadistanbul’da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Muhsin Doran robotik tedavi ile ilgili detayları anlattı. 

Robotik teknolojiler, fizik tedavi ve rehabilitasyonda hastaların en büyük yardımcısı. Nörolojik hastalıklardan , ortopedik sorunlara ve ameliyat sonrası rehabilitasyona kadar hem çocuk hem de yetişkinlerde uygulanabilen robotik rehabilitasyon, hastaları günlük yaşantılarına döndürmeyi amaçlıyor.

Liv Hospital Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği olarak robotik rehabilitasyon süreçleriyle kişiye özel planlama yaparak ve yeni teknolojilerle hastalarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Son yıllarda gelişen teknolojileri yakından takip eden kliniğimizde, tedavinin etkinliğini artıran robotik tedavilerin rehabilitasyonda kullanımı hassas sonuçların elde edilmesini sağlıyor.

Robotik rehabilitasyon, hastanın yaptığı her hareketi ayrıntılı ve titiz bir şekilde izleyerek tedavi sürecini kişiselleştiriyor. Böylelikle hedefe yönelik yapılan egzersizlerle daha iyi sonuçlar alınıyor. Rehabilitasyon sürecini hızlandırmak, bireyselleştirmek ve izlemek için de kullanılan robotik tedavi hastanın motor fonksiyonlarını geri kazanmasına olanak sağlıyor. 

Kimlere uygulanır?

Nörolojik hastalıklardan, ortopedik sorunlara ve ameliyat sonrası rehabilitasyona kadar hem çocuk hem de yetişkinlerde uygulanabilen robotik rehabilitasyon, hastaların fonksiyonel günlük yaşantısına dönmesini amaçlıyor. Robotik rehabilitasyon; Nörolojik hastalığı olan çocuk ve erişkin hastalarda, Ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyonda, yaşlılığa bağlı denge ya da yürüme problemleri yaşayanlarda, ameliyat sonrası rehabilitasyonda uygulanıyor. 

Hangi hastalıklarda kullanılıyor?

Robotik rehabilitasyonda kullanılan akıllı sistemler, hareketlerin doğru yapılıp yapılmadığını anında tespit eder. Geri bildirim vererek beynin öğrenme kapasitesini maksimize eder. İnme (Stroke), spinal kord yaralanması, serebralpalsi, multiple skleroz, parkinson hastalığı, travmatik ve iskemik beyin hastalıkları, ortopedik rehabilitasyon (omuz, dirsek ve el cerrahisi sonrası, amputasyon sonrası rehabilitasyon, protez kullanımı öncesi ve sonrası yürüme eğitimi ve denge geliştirme amacıyla), vestibüler bozukluklar, denge bozuklukları ve dahili hastalıklardaki ortostatik yani dik pozisyona geçişlerde oluşan ani tansiyon düşüşlerindeki sorunlarda kullanılıyor. 

Düzenli tedavinin faydaları nelerdir?

Tedavinin düzenli olarak yapılması bacak ve kol gücünü artırır, iyileşmiş bir duruş sağlar, kemik yoğunluğunda artış, bağırsak hareketlerinin iyileştirilmesi, iyileştirilmiş uyku, azalmış ağrı, kolesterolün azalması, azalmış spastisite, kardiyovasküler hastalık oranında azalma sağlamaktadır. 

LIV Hospital’da kullanılan ‘Robotik Rehabilitasyon’ cihazları nelerdir?

Yürüme Robotu (Exoskeleton), Omuz-Kol Robotu, denge Cihazları, Robotik Yatak

Robotik Rehabilitasyon Merkezi ile Multidisipliner Çalışan Klinikler

Geriatri, Psikiyatri, Çocuk Nörolojisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları / Dil ve Konuşma Terapisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version