Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Büyükkılıç: Mazeret yok, ihtiyaç nerede KASKİ orada

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesi Erkilet Camikebir Mahallesi’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kanalizasyon altyapı yatırımları kapsamında yürütülen kazısız yatay sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesi Erkilet Camikebir Mahallesi’nde Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ekiplerince yürütülen kanalizasyon altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, daire başkanları ve müdürler eşlik etti.

Proje sahasında ulaşımı aksatmamak adına kazısız teknoloji ile yürütülen çalışmaları yakından takip eden Büyükkılıç, Erkilet bölgesinde oluşabilecek yağmur suyu ve kanalizasyon taşkınlarını önleme noktasında önemli bir yatırım olan çalışma hakkında KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan’dan bilgiler aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Erkilet bölgesinin bir sorununun daha çözülmüş olacağını kaydederek, “Erkilet bölgemiz gelişiyor, güzelleşiyor. Buradaki toplu konut çalışmalarıyla da adeta cazibe merkezi olmaya başladı. Yine aynı zamanda bağ ve sayfiye kültürü anlayışı içerisinde cazibe merkezi olmaya başladı. Bu bölge altyapısını iyileştirmek ve daha kullanılabilir hale getirmek amacıyla da KASKİ’miz burada kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili her türlü sorunu aşacak şekilde bir çalışma yapıyor” dedi.

Büyükkılıç, 3 bin 700 metre uzunluğunda bir hatta yaklaşık 10 milyon TL civarında bir yatırım yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Demiryolumuzun altından ve Kuzey Çevre Yolumuzun altından toplamda 3 bin 700 metrelik, yaklaşık 10 milyon TL civarında bir yatırım yapılıyor. Önemli olan burada miktarından ziyade problemin çözülmesi. Bu bölge insanlarının sorunlarını gideriyoruz ama burada hem tren yolunun altından geçerken hem de karayolunun altından geçerken hiçbir sıkıntı oluşturmadan özel bir uygulama ile bu çalışma yapılmış oluyor. Kazısız teknoloji mantığı içerisinde hem sıkıntı oluşturmadan hem de seri şekilde hayata geçirmiş oluyoruz."

Hibya Haber Ajansı