Bakan Kacır, Robotaksi Binek Otonom Yarışması’nın final etabı için start verdi

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

Robotaksi’de 38 takımdan 598 genç kıyasıya mücadele etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yarış alanındaki stantları ziyaret ederek, yarışmanın final etabı için start verdi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bünyesinde, TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi iş birliğiyle düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Yarışmanın final etabında özgün araç ve hazır araç kategorilerinde mücadele eden gençler, zorlu parkuru tamamlayarak ipi ilk sırada göğüslemek için var kıyasıya rekabet etti.

Yarışmanın 4’üncü günü için start veren Kacır, burada yaptığı açıklamada, Bilişim Vadisi’nin milli gurur Togg ve birçok teknoloji girişimine ev sahipliği yapan teknoloji üssü olduğunu belirterek, “Her yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlediğimiz Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışmalarının finallerin bu kampüste gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da yine Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizle birlikte 367 takım arasından finale kalmaya hak kazanmış 38 takımımızdaki 598 yarışmacı gencimizle birlikte burada finalleri icra ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bilişim Vadisi’ni her ziyaret ettiğinde, Türkiye’nin geleceği adına daha güçlü şekilde umutlandığını anlatan Kacır, “Türkiye artık teknolojiyi başkalarının ardından geliştiren bir ülke değil, Türkiye teknoloji geliştirme yarışında başka ülkelerden çok daha hızlı hareket edebilen ve geleceğin teknolojilerini rekabetçi şekilde geliştiren ve dünyaya ihraç edebilen bir ülke.” dedi.

Karsan tarafından üretilen ve ADASTEC teknoloji girişimi tarafından otonom sürüş teknolojileri kabiliyeti kazandırılan otobüsü test ettiğini kaydeden Bakan Kacır, “Bu otobüsleri Türkiye, Avrupa’ya, Amerika Birleşik Devletlerine ihraç ediyor. 4’üncü seviye otonom sürüş yetkinliklerine sahip otobüsleri Türkiye dünyanın dört bir yanına kendi mühendislerinin alın ve akıl teriyle geliştiriyor, üretiyor ve ihraç ediyor. Türk mühendisliğinin geldiği düzey budur. Bu yarışmalardan yetişen gençlerimiz, TEKNOFEST yarışmalarına katılan hayallerini araştırma, geliştirmeye, projelerini teknoloji girişimlerine dönüştüren gençlerimiz bu ve benzeri pek çok projeyi gelecekte hayata geçirecekler. ADASTEC yetkililerinden aldığım bilgiye göre; çalışanların büyük kısmı TEKNOFEST yarışmalarından yetişmiş kardeşlerimizden oluşuyor. TEKNOFEST yarışmaları, Türkiye’nin beşeri sermayesine, insan kaynağına muazzam bir güç katıyor.” şeklinde konuştu.

TEKNOFEST’in finallerinin 2 – 6 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirileceğini anımsatan Kacır, Türkiye’nin dört bir tarafında yarışma finallerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Kacır, “İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde TEKNOFEST kuşağı ile Cumhuriyetimizin ikinci asrını hep birlikte Türkiye Yüzyılı kılacak adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version